OpenAI уклали партнерську угоду з The Financial Times

OpenAI уклали партнерську угоду з The Financial Times Творці ChatGPT уклали угоду про партнерство з The Financial Times. Співпраця спрямована на використання контенту FT для навчання ШІ-моделей і розробки нових ШІ-функцій для читачів.

Фінансові деталі угоди не розголошують. Фокус у партнерстві націлений на використання контенту FT для навчання ШІ-моделей ChatGPT на основі матеріалів видання. Угода не надає OpenAI жодної частки в The Financial Times Group.

Для The Financial Times партнерство передбачає розкриття переваг генеративного ШІ для пошуку контенту. У межах партнерства також розроблятимуть ШІ-функції для аудиторії FT.

Джон Ріддінг, генеральний директор The Financial Times Group, наголосив на подвійній вигоді від цієї угоди, підкресливши визнання цінності їхньої журналістики. Він зауважив необхідність для ШІ-платформ винагороджувати авторів (журналістів) за навчання моделей на їхньому контенті.

Ця угода відбулася на тлі посиленого контролю за використанням авторських матеріалів у навчанні ШІ-моделей. Попередні випадки — позов The New York Times проти OpenAI за порушення авторських прав, спонукали ШІ-компанії офіційно ліцензувати контент, щоб зменшити юридичні ризики.

На початку цього року FT також повідомила про використання корпоративних сервісів OpenAI, й висловила готовність досліджувати подальші інтеграції ШІ, щоб зберегти довіру читачів до їх матеріалів.

Раніше OpenAI уклала угоди про ліцензійне використання контенту з Axel Springer і низки відомих французьких та іспанських медіагруп. Однак угода з The Financial Times зазначається як повноцінне партнерство та стратегічна співпраця.

Джерело: TechCrunch

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого