OpenAI планує залучити додаткові $6,5 млрд інвестицій — можливі інвестори Apple та Nvidia

OpenAI планує залучити додаткові $6,5 млрд інвестицій — можливі інвестори Apple та Nvidia

Компанія OpenAI веде перемовини про залучення додаткових $6,5 млрд інвестицій, які підвищить її вартість до $150 млрд. Це на $64 млрд більше, ніж оцінка компанії на початку року, коли вартість склала $86 млрд.

Thrive Capital, що раніше вже інвестувала в OpenAI, ймовірно, очолить новий етап фінансування.

Серед потенційних інвесторів називають Microsoft, Apple та Nvidia — партнерів OpenAI, які активно підтримують розвиток штучного інтелекту. Окрім інвестицій, OpenAI планує залучити $5 млрд у вигляді кредиту від банків.

Подібні дії вказують на додатковий інтерес до компанії, яка продовжує лідирувати на ринку штучного інтелекту та залучати серйозних інвесторів. З цими коштами OpenAI зможе продовжувати втілювати нові проєкти, релізи декількох, як от моделі Strawberry, відбудуться зовсім скоро.

При цьому, завдяки інвестиціям, OpenAI зможе залишитися приватною компанією та уникаючи нестабільності фондових ринків.

Джерело: Reuters

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого