OpenAI планує реструктуризацію та передачу частини акцій Сему Альтману

OpenAI планує реструктуризацію та передачу частини акцій Сему Альтману

Компанія OpenAI веде переговори щодо надання Сему Альтману, її генеральному директору, 7% акцій. Зміни відбудуться у рамках реструктуризації з переходом на комерційну структуру.

Це може стати першим випадком, коли Альтман отримає частку у власності стартапу з розробки штучного інтелекту.

Зміни передбачають перетворення OpenAI на корпорацію суспільної вигоди, яка поєднуватиме соціальну місію з прагненням до прибутковості. Джерела Bloomberg, зазначають, що терміни переходу ще обговорюються, але неприбуткова частина компанії залишиться і надалі.

Трансформація відбувається на тлі відходу кількох ключових фігур компанії, зокрема технічної директорки Міри Мураті, яка нещодавно оголосила про свій вихід. Мураті, що відіграла важливу роль у запуску ChatGPT і DALL-E. Як причину відходу зазначила, що планує зосередитися на власних проєктах.

Раніше Альтман наголошував, що не брав участі в розподілі акцій через соціальну місію компанії, однак пізніше зазначив, що в деяких випадках володіння акціями могло б зняти питання від сторонніх осіб.

Перехід на комерційну модель, який підтримують інвестори компанії, викликає питання серед експертів у галузі безпеки штучного інтелекту. Вони стурбовані можливістю втрати контролю за етичністю діяльності OpenAI в умовах перегонів за суперінтелектом.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого