Open AI випускає дешевшу та розумнішу модель — GPT-4o Mini

Open AI випускає дешевшу та розумнішу модель — GPT-4o Mini

OpenAI випускає доступнішу модель для розробників під назвою GPT-4o Mini. Вона коштуватиме значно дешевше, ніж повнорозмірні моделі, але буде потужніша, ніж GPT-3.5 Turbo.

GPT-4o Mini — нова ШІ-модель, яка працюватиме з текстом і зображеннями у прикладному програмному інтерфейсі. У майбутньому, за словами OpenAI, модель зможе обробляти усі формати, зокрема відео та аудіо.

«Я вважаю, що GPT-4o Mini справді виконує місію OpenAI — зробити штучний інтелект більш доступним для людей. Якщо ми хочемо, щоб ШІ приносив користь кожному куточку світу, кожній галузі, кожній програмі, ми повинні зробити його більш доступним» — Олів’є Годемент, керівник продукту платформи API.

Цікаво, що OpenAI дозволив фінансово-технологічному стартапу Ramp протестувати модель, використовуючи GPT-4o Mini для створення інструменту, який витягує дані про витрати з квитанцій. Так, замість того, щоб перебирати текстові поля, користувач може завантажити зображення своєї квитанції, а модель відсортує все за нього.

«Я думаю, що ця модель буде популярною як серед застосунків, які вже існують та використовують всі можливості ШІ від OpenAI, так і багатьох застосунків, для яких раніше це було недоступним через високу ціну» — Олів’є Годемент.

Нова модель GPT-4o Mini вже доступна користувачам ChatGPT Free, Plus і Team, а корпоративні користувачі отримають доступ до неї наступного тижня. Нагадаємо, що нещодавно ми зібрали усі чутки щодо виходу ШІ-моделі GPT-5.

Джерело: The Verge

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого