Google запускає новий ШІ-інструмент для оптимізації корпоративного програмного забезпечення

Google запускає новий ШІ-інструмент для оптимізації корпоративного програмного забезпечення

Google оголосив про запуск Gemini Code Assist Enterprise — нового інструменту, який забезпечує ШІ-підтримку для програмного забезпечення у бізнесі. Цей сервіс допомагає створювати, впроваджувати та підтримувати програми на всіх етапах розробки.

Gemini Code Assist інтегрується з такими IDE (Integrated Development Environment — інтегроване середовище розробки) як VS Code та JetBrains IDEs.

Після активації розробники можуть автоматично завершувати код, генерувати функції з коментарів і створювати юніт-тести. Основна перевага — це відповіді, які враховують контекст запитів користувачів.

Gemini Code Assist має велике контекстуальне вікно, що дозволяє надавати більш точні відповіді, виходячи з локального коду. Підприємства можуть налаштовувати інструмент відповідно до своїх внутрішніх практик і бібліотек. Також, інструмент підтримує індексацію репозиторіїв з GitHub.com та GitLab.com, а у 2025 році Google планує додати й інші системи контролю версій.

Окрім інтегрованого середовища розробки, Code Assist Enterprise також доступний у сервісах Google — Firebase, BigQuery та Apigee. При цьому використання у BigQuery та Apigee доступне лише для клієнтів з корпоративною підпискою.

Google запевняє, що приватний код підприємств не використовуватиметься для навчання моделі Gemini. Код, який зберігається для налаштування, буде ізольований у керованому проєкті Google Cloud.

Gemini Code Assist підтримує понад 20 мов програмування, включаючи Java, JavaScript, Python, C, C++, Go, PHP та SQL. 

Стандартна версія буде безплатна до 8 листопада 2024 року. Нова версія Enterprise коштує 19 доларів на місяць за користувача при річній підписці до 31 березня 2025 року. Після цього ціна зросте до 45 доларів на місяць. Для порівняння, GitHub Copilot Enterprise коштує 39 доларів на місяць за користувача.

Джерело: Neowin

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого