Нікопольська компанія «Сентравіс» поставила труби для ракет SpaceX

Нікопольська компанія «Сентравіс» поставила труби для ракет SpaceX

Українська компанія «Сентравіс» з Нікополя, яка спеціалізується на виробництві безшовних нержавіючих труб, виконала замовлення для аерокосмічної компанії SpaceX.

Для проєкту виготовили 28 тонн товстостінних труб, призначених для подачі палива в ракети. Ці труби мають унікальні механічні характеристики, що дозволяють витримувати високий тиск та працювати в агресивному середовищі, що робить їх придатними для використання в умовах космічних запусків.

Замовлення виконали у стислі терміни — всього за 2,5 місяця на головному виробничому майданчику в Нікополі. Місто часто обстрілюють окупанти рф.

Поставку здійснили через американського дистриб’ютора Allied Stainless Group Inc., який забезпечив збірку усіх необхідних матеріалів для SpaceX.

Дмитро Киселенко, менеджер з продажів Centravis Sales America, зазначив, що це замовлення є нетиповим, адже безшовні труби подібного діаметру та характеристик не виробляються серійно. За його словами, досвід компанії у виконанні спеціальних замовлень, зокрема для NASA, допоміг переконати SpaceX у спроможності «Сентравіс» виготовити труби, що відповідають усім вимогам.

Попри війну, українські компанії продовжують виробництво та виходять на міжнародні ринки. Замовлення для SpaceX від «Сентравіс» — демонструє, що навіть в умовах війни український бізнес залишається конкурентоспроможним та бере участь у глобальних проєктах.

Джерело: Forbes

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого