Midjourney планує випустити інструмент для редагування зображень за допомогою ШІ

Midjourney планує випустити інструмент для редагування зображень за допомогою ШІ

Midjourney анонсує запуск оновленого інструменту для редагування зображень, що дозволить користувачам змінювати будь-які завантажені зображення за допомогою генеративного ШІ. Генеральний директор Девід Голц повідомив, що реліз відбудеться на початку наступного тижня.

Новий інструмент дозволить користувачам змінювати текстури об’єктів і налаштовувати кольори та деталі зображень відповідно до підписів.

Проте редагування зображень за допомогою ШІ викликало багато суперечок. Деякі компанії, зокрема Meta, намагаються зрозуміти, як правильно маркувати зображення, які були змінені за допомогою ШІ. Це важливо, щоб користувачі знали, чи є зображення справжніми.

Midjourney раніше заявила про намір використовувати стандарт IPTC для маркування зображень, створених за допомогою ШІ, але не запровадила технологію C2PA, яка дозволяє відстежувати походження зображення.

IPTC (International Press Telecommunications Council) — це стандарт метаданих, розроблений для опису та організації інформації про digital контент, зокрема зображення, текстові документи та відео.

C2PA (Coalition for Content Provenance and Authenticity) — це технологічний стандарт, розроблений для забезпечення прозорості та вірогідності digital контенту, зокрема зображень і відео.

Девід Голц зазначив, що новий інструмент буде доступний лише для обмеженої групи користувачів з посиленим контролем за модерацією. У компанії визнають, що існують ризики, пов’язані з потенційними зловживаннями, зокрема порушення авторських прав та поширення дезінформації.

Попри те, що Midjourney зіштовхується з критикою через використання нею авторських матеріалів, платформа вживає заходів для обмеження поширення deepfake, зокрема через впровадження відповідних фільтрів для політичних діячів напередодні виборів у США.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого