Microsoft та Anduril спільно працюють над новою системою VR-окулярів для військових

Microsoft та Anduril спільно працюють над новою системою VR-окулярів для військових

Технологічний стартап Anduril Industries об’єднався з Microsoft для створення військових окулярів. Проєкт має потенціал отримати до $21,9 мільярда від США впродовж наступних десяти років.

Нові окуляри застосовуватимуть технології віртуальної реальності, що дозволить солдатам використовувати нічне бачення, а ще вони попереджатимуть про повітряні загрози.

Фото: Microsoft та Anduril спільно працюють над новою системою VR-окулярів для військових
Microsoft вже зіткнулася з критикою через попередні версії окулярів, які викликали у військових дискомфорт, проте представники армії США позитивно оцінили нові, вдосконалені моделі.

Армія США може замовити до 121 000 пристроїв, залежно від результатів серії тестів. Окуляри наразі відомі під назвою «Інтегрована система візуального посилення» (IVAS), вони мають пройти бойові випробування у 2024 році перед початком масового виробництва.

Компанія Anduril, заснована у 2017 році Палмером Лакі, також відома системами Ghost, які використовуються українською армією. Крім того, Anduril працює над новими крилатими ракетами та іншими системами озброєння.

Попри те, що Microsoft та Anduril не розкрили фінансових деталей співпраці, проєкт значно розширить можливості військових, особливо в контексті автономних бойових систем та сучасних технологій для солдатів.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого