Meta сплатить $1,4 мільярда Техасу за врегулювання позову про збір біометричних даних

Meta сплатить $1,4 мільярда Техасу за врегулювання позову про збір біометричних даних

Meta погодилася сплатити $1,4 мільярда штату Техас, щоб врегулювати позов зі звинуваченням компанії в незаконному використанні технології розпізнавання облич. Зазначали, що Meta збирала біометричні дані мільйонів жителів Техасу без їхньої згоди. Це є найбільшим фінансовим врегулюванням, яке коли-небудь виплачували окремому штату. 

Позов подали у 2022 році — це стало першим масштабним випадком, який розглянули згідно з Законом штату про захоплення та використання біометричних ідентифікаторів, ухваленим у 2009 році. Згідно з положеннями цього закону, передбачено штраф до $25 000 за кожне порушення. 

Це не перший раз, коли Meta виплачує велику суму штату через звинувачення у зборі біометричних даних. У 2020 році компанія сплачувала $650 мільйонів штату Іллінойс для врегулювання подібного колективного позову.

Тоді компанію звинуватили в порушенні закону про приватність, який вимагає від компаній отримувати чітку згоду від користувачів перед збором їхніх біометричних даних. 

Джерело: Engadget 

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого