Meta повертає розпізнавання облич для боротьби з шахраями та відновлення доступу до акаунтів

Meta повертає розпізнавання облич для боротьби з шахраями та відновлення доступу до акаунтів

Meta починає впровадження технології розпізнавання облич для боротьби з шахрайськими оголошеннями, в яких використовуються зображення знаменитостей для обману користувачів.

Шахраї часто використовують фото відомих осіб у celeb-bait оголошеннях, щоб заманити людей на сайти для крадіжки даних або грошей.

Технологія Meta дозволить автоматично виявляти такі оголошення, порівнюючи зображення в постах із публічними фотографіями знаменитостей у Facebook або Instagram. Якщо система підтвердить збіг і шахрайство, оголошення заблокують.

Meta також почала тестувати нову функцію відновлення доступу до акаунтів за допомогою відеоселфі.

Коли хтось втратить доступ до свого акаунту, він зможе завантажити відео з обличчям, яке системи звірять з фотографіями в акаунті. Ця функція допоможе швидше й зручніше відновлювати акаунти, не використовуючи документи, такі от ID-картки.

Meta зазначає, що після перевірки всі дані видалятимуться, незалежно від результату звірки.

Meta має складну історію з технологією розпізнавання облич. Раніше вона використовувалася для автоматичного тегування користувачів на фото, але через критику та судові позови компанія припинила її застосування у 2021 році.

У 2024 році Meta виплатила $1.4 мільярда штату Техас за неправомірне використання даних користувачів без їх згоди. Подібний позов у штаті Іллінойс був урегульований раніше на суму $650 мільйонів.

Загалом Meta використовує штучний інтелект для модерації контенту на своїх платформах, які щодня обслуговують близько 3.3 мільярда користувачів. ШІ також допомагає ефективніше реагувати на велику кількість скарг на спам та інші порушення, хоча часом трапляються помилки, коли акаунти блокуються помилково.

Цікаво, що нові функції розпізнавання облич не будуть доступні в Іллінойсі, Техасі, Великій Британії та країнах Європейського Союзу через чинні законодавчі обмеження.

Meta планує масштабувати ці технології глобально до 2025 року після завершення переговорів із регуляторами.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого