Користувачі X можуть заборонити використання їхніх дописів для тренування ШІ-чатбота

Користувачі X можуть заборонити використання їхніх дописів для тренування ШІ-чатбота

Компанія Ілона Маска X (Twitter) надала користувачам можливість запобігти використанню їхніх дописів для тренування ШІ-бота Grok.

«Усі користувачі X можуть контролювати, чи будуть їхні публічні дописи використовуватись для тренування Grok, ШІ-помічника. Це налаштування вже є на вебплатформі та незабаром буде доступне на мобільних пристроях» — з публікації компанії.

Також зазначили, що користувачі можуть запобігти використанню їхньої інформації чатботом, зробивши свої облікові записи приватними.

ШІ-чатбот Grok наразі доступний преміумпередплатникам X. Його випустили у листопаді минулого року, як конкурента ChatGPT. Чатбот є частиною стартапу Ілона Маска xAI, база якого тренувалася на даних з X.

Маск неодноразово наголошував на використанні даних X для тренування Grok. Зокрема, для підсумовування новинних подій та відповідей на запитання з актуальною інформацією.

Джерело: Bloomberg

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого