Компанію OpenAI покидають ще два керівники

Компанію OpenAI покидають ще два керівники

Президент компанії Грег Брокман оголосив про відпустку до кінця року, а співзасновник Джон Шульман покидає компанію, переходячи до конкурента – Anthropic. Також про відхід повідомив віцепрезидент з питань споживчих продуктів Пітер Денг.

Грек Брокман повідомив, що це його перша відпустка за 9 років існування OpenAI та запевнив співробітників, що повернеться після відпочинку.

Джон Шульман покидає компанію через бажання зосередитись на вдосконаленні штучного інтелекту. Він спростував чутки про недостатню підтримку цього напрямку в OpenAI, запевнивши, що керівництво компанії активно інвестує в дослідження безпеки. В OpenAI Шульман керував командою, яка вдосконалювала великі мовні моделі компанії.

Ці відставки стали черговим ударом для компанії, яка останнім часом зазнала кадрових змін. Зокрема, у травні пішов співзасновник і науковий директор Ілля Суцкевер, а також було розформовано команду Superalignment, яка займалася безпекою надпотужних моделей ШІ.

Відомо, що OpenAI нещодавно найняла свого першого фінансового директора і головного директора з продуктів, що могло вплинути на роль Пітера Денга в компанії.

Джерело: Engadget

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого