Internet Archive відновив роботу після кібератаки — поки що лише у режимі читання

Internet Archive відновив роботу після кібератаки — поки що лише у режимі читання

Internet Archive, зокрема його відомий сервіс Wayback Machine, відновив роботу після кібератак, які спричинили відключення платформи 9 жовтня 2024 року. Хакери здійснили DDoS-атаку і зламали базу даних, яка містила інформацію про 31 мільйон користувачів. 

Внаслідок злому було викрадено базу даних обсягом 6,4 ГБ, яка містить електронні адреси, псевдоніми, хешовані паролі та інші внутрішні дані, включно з датами зміни паролів. Найсвіжіший запис у базі датується 28 вересня 2024 року, що, ймовірно, вказує на час викрадення інформації.

Наразі Internet Archive працює у тимчасовому режимі лише для читання, як повідомив засновник Брюстер Кейл. Користувачі можуть переглядати архівовані 916 мільярдів вебсторінок, але додати нові сторінки до архіву наразі неможливо.

Фото: Internet Archive

Команда архіву продовжує відновлювати сервіс і посилювати систему захисту. Підтримка електронної пошти для співробітників та деякі інші функції вже відновлені, однак може знадобитися додаткове обслуговування, через що роботу сервісу можуть тимчасово призупиняти.

Відомо, що інцидент відбувся за кілька тижнів після того, як Google почав додавати посилання на Wayback Machine у свої пошукові результати. Такий крок Google здійснив після того, як видалив оператор пошуку cache.

Джерело: The Verge

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого