Instagram запускає цифрові профільні картки для обміну контактами

Instagram запускає цифрові профільні картки для обміну контактами

Instagram представив нову функцію — цифрові «профільні картки», які діють як візитівки для акаунтів. Офіційний запуск відбувся після тестування серед окремих користувачів. Профільні картки спрощують обмін контактами — замість того, щоб вручну передавати свій нікнейм, можна просто поділитися карткою з іншими.

Картка має дві сторони. Одна відображає інформацію з профілю користувача — біо, фото, посилання та музику. Інша містить QR-код, який скеровує на акаунт. Користувачі можуть самостійно налаштовувати фонове зображення картки.

Фото: Цифрові профільні картки в Інстаграмі

Функція доступна користувачам в усьому світі та орієнтована на тих, хто прагне просувати себе та збільшувати кількість контактів. Профільну картку можна поширювати на інших платформах, щоб залучити нових підписників.

Meta зазначила, що нову функцію розробили у відповідь на те, що дедалі більше представників покоління Z використовують Instagram як своєрідне онлайн резюме. Згідно з опитуванням компанії, понад половини Gen Z прагне стати інфлюенсерами, тому соціальна мережа вирішила допомогти їм ефективніше презентувати себе.

Instagram наголошує, що профільні картки можна використовувати для швидкого обміну контактами з потенційними партнерами або брендами, а також для створення нових зв’язків на онлайн заходах чи в групах платформи.

Раніше Instagram дозволяв обмінюватися профілями через QR-коди, але нові картки зможуть надати більше можливостей. Вони показують інформацію з профілю, що допомагає краще розуміти інтереси користувача та сприяє створенню нових контактів.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого