Google запускає глобальний фонд на $120 мільйонів для розвитку освіти у сфері ШІ

Google запускає глобальний фонд на $120 мільйонів для розвитку освіти у сфері ШІ

Під час виступу на Саміті ООН про майбутнє Сундар Пічаї, генеральний директор Google, назвав штучний інтелект «найбільш трансформаційною технологією» і оголосив про створення Глобального фонду можливостей ШІ, розміром $120 мільйонів.

Цей фонд спрямований на підтримку освітніх ініціатив з ШІ в різних країнах світу та співпрацюватиме з місцевими неурядовими організаціями.

Пічаї окреслив чотири ключові напрямки, де штучний інтелект може мати найбільший вплив:

  • доступ до інформації рідною мовою;
  • прискорення наукових відкриттів;
  • моніторинг кліматичних загроз;
  • стимулювання економічного розвитку.

Він також наголосив на важливості запобігання «розриву в доступі до ШІ», який може виникнути через нерівномірний розподіл технологічних ресурсів.

Google планує надавати освіту з ШІ в громадах по всьому світу, забезпечуючи рівні можливості для різних регіонів. Також Пічаї закликав до «розумного регулювання продуктів», яке мінімізує можливі ризики — використання ШІ для створення діпфейків або інші протиправні дії з ШІ.

Це може стати важливим кроком Google до зменшення технологічного розриву та забезпечення рівного доступу до знань і технологій для різних спільнот по всьому світу.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого