Google видалив оператор пошуку cache і замінив його архівом Wayback Machine

Google видалив оператор пошуку cache і замінив його архівом Wayback Machine

Google офіційно видалив оператор cache:, а натомість надав користувачам доступ до архівних версій сайтів через Wayback Machine — одного із найбільших інтернет-архівів, який збирає та зберігає вебсторінки.

Оператор cache: — це інструмент у пошуковій системі Google, який дозволяв користувачам переглядати кешовану версію вебсторінки. Цей оператор працював як запит у пошуку: при введенні, наприклад, cache:example.com, Google показував версію сторінки, яку він зберіг під час останнього сканування. 

Ця зміна стала частиною оновлення функції «Про цей результат» у пошуковій системі Google. Тепер, натискаючи на інформацію про результат, користувачі можуть переглядати архівні копії сторінок, збережені в Wayback Machine, без потреби в операторі cache. 

Wayback Machine — один із найбільших інтернет-архівів, який збирає та зберігає вебсторінки.
Компанія змінює свій підхід до роботи пошукової системи. Завдяки оновленню, Google тепер більше фокусується на своїх основних функціях, але все одно дає можливість користувачам отримати доступ до старих версій сайтів через Wayback Machine.

Ті, хто раніше використовував оператор cache, можуть довго звикати до змін, проте нова система обіцяє бути зручнішою та простішою у використанні.

Джерело: Swipe Insight

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого