Оновлення Google Shopping: інтеграція ШІ та функція віртуальної примірки

Оновлення Google Shopping: інтеграція ШІ та функція віртуальної примірки

Google запустив оновлену версію своєї платформи Google Shopping, яка тепер використовує штучний інтелект для поліпшення досвіду онлайн шопінгу. Оновлення вже доступне у США з 15 жовтня 2024 року. Інформація про інтеграцію нових функцій для користувачів в усьому світі поки що відсутня.

Фото: Нові функцїі Google Shopping

Нові функції Google Shopping:

  • ШІ-згенеровані рекомендації, які враховують вподобання користувача та допомагають швидше знаходити потрібні товари. Штучний інтелект аналізує попередні пошукові запити та інші критерії, щоб запропонувати релевантні варіанти.
  • Персоналізована домашня сторінка, яка показує відеоогляди й товари, що відповідають інтересам користувача.
  • Динамічні фільтри, які дозволяють швидко звузити вибір за розміром, кольором, місцевою доступністю та іншими критеріями.
  • Спеціальна стрічка знижок, де зібрані вигідні пропозиції від різних магазинів. Додатково можна відстежувати зміни цін через графіки. 
  • Функція віртуальної примірки. Генеративний штучний інтелект і технологія віртуальної реальності дозволяють «приміряти» одяг на віртуальній моделі, щоб побачити перед покупкою, як він виглядатиме.

Оновлення базується на ШІ-моделях Gemini та використовує базу даних Google Shopping Graph, яка охоплює 45 мільярдів товарів. Це дозволяє системі пропонувати більш релевантні рекомендації, враховуючи інтереси та поведінку користувача.

Фото: Оновлення Google Shopping
За словами Шона Скотта, генерального менеджера Google Shopping, платформа прагне зробити покупки простішими для користувачів. 

Разом з новими функціями, Google Shopping отримав оновлений логотип у вигляді яскравої сумки з чотирма кольорами Google. 

Фото: Новий логотип Google Shopping

Метою оновлення є інтеграція Google Shopping у повсякденне життя — компанія Google прагне перетворити платформу на основне місце для пошуку вигідних пропозицій та швидкого шопінгу.

Джерело: Fast Company

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого