Google додали ШІ-інструмент для автоматичного ведення нотаток у Google Meet

Google додали ШІ-інструмент для автоматичного ведення нотаток у Google Meet

Google запустив новий ШІ-інструмент для Google Meet під назвою Take notes for me. Ця функція використовує технологію Gemini ШІ для автоматичного створення фолоуапів відеодзвінків.

Фото: Google додали ШІ-інструмент для автоматичного ведення нотаток у Google Meet

 Інструмент записує основні пункти обговорення у документ Google Docs, який зберігається у Google Drive власника зустрічі. Після завершення дзвінка документ можна автоматично розіслати учасникам або додати до події у календарі. 

Фото: Google додали ШІ-інструмент для автоматичного ведення нотаток у Google Meet

У разі, якщо зустріч була записана або створена її транскрипція, посилання на ці файли прикріпляться у документ.

ШІ-інструмент буде доступний користувачам Google Workspace, які мають пакети Gemini Enterprise, Gemini Education Premium та AI Meetings & Messaging. Зараз функція підтримує лише англійську мову і працює тільки на комп’ютерах або ноутбуках. Згодом можуть додати підтримку інших мов. 

Google наразі активно впроваджує ШІ у свої сервіси та системи, нові функції зʼявляються у Workspace та Android. Проте ефективність цих оновлень все ще сильно залежить від точності роботи ШІ, а Gemini поки що схильний до викривлення фактів та галюцинацій, це позначається на корисності подібних інструментів.

Джерело: Engadget

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого