Гаага стала першим містом у світі, яке заборонило рекламу нафти та авіаподорожей

Гаага стала першим містом у світі, яке заборонило рекламу нафти та авіаподорожей

Місцева влада Гааги ухвалила рішення про заборону реклами продуктів, пов’язаних із викопним паливом, круїзами та авіаперевезеннями. Це крок на підтримку глобальних ініціатив ООН щодо обмеження впливу викопної енергії на довкілля. Закон набуде чинності 1 січня 2025 року.

Гаага стала першим містом у світі, яке ухвалило подібний закон у відповідь на заклик Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Він порівняв це до заборон реклами тютюнових виробів у 1960-х роках.

«Гаага прагне досягти кліматичної нейтральності до 2030 року. Тому недоцільно дозволяти рекламу продуктів, що сприяють викопній індустрії», – зазначила Леоні Геррітсен, член міської ради від Партії тварин, яка підтримала це нововведення.

Гаага є адміністративним центром Нідерландів, в ній також базується багато міжнародних організацій, включно з Міжнародним судом ООН та Європолом. Ініціатива міста із забороною подібної реклами може стати прикладом для інших урядів та міст.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого