Екіпаж SpaceX завершив місію Polaris Dawn і повернувся на Землю

Екіпаж SpaceX завершив місію Polaris Dawn і повернувся на Землю

15 вересня капсула SpaceX Crew Dragon повернулася на Землю після п’ятиденної місії Polaris Dawn. Місія стала історичною — це був перший комерційний політ у відкритий космос. Це відкриває нові перспективи для приватних космічних компаній.

Екіпаж складався з мільярдера Джареда Айзекмана, пілота Скотта Потіта та інженерів SpaceX — Сари Гілліс і Анни Менон. Вони піднялися на висоту 1 400 км над Землею, встановивши рекорд для приватних місій. Гілліс і Менон стали першими жінками, які досягли такої висоти, що показує нові можливості для жінок у космічних проєктах.

Екіпаж також провів кілька наукових експериментів. Вони змогли зробити 40-хвилинний відеодзвінок із Землею та передати файли, що допомогло перевірити роботу супутникового зв’язку Starlink.

Одним із відео було те, де інженер Сара Гілліс грає на скрипці в космосі. Таке тестування показало, що ці технології можна використовувати для впровадження нових комерційних рішень у космосі.

Polaris Dawn — це лише перша місія з кількох запланованих. Це підтверджує те, що космічні технології швидко розвиваються і відкривають нові можливості для інвестицій у космічний туризм. 

Джерело: Engadget

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого