Чатбот Grok від X (Twitter) тепер спрямовує запити щодо виборів на сайт Vote.gov

Чатбот Grok від X (Twitter) тепер спрямовує запити щодо виборів на сайт Vote.gov

ШІ-чатбот Grok від платформи X отримав оновлення і тепер він спрямовує користувачів з виборчими запитами на сайт Vote.gov. Рішення ухвалили після того, як Grok розповсюдив дезінформацію про те, що термін голосування в дев’яти штатах США вже минув.

21 липня, після заяви президента Джо Байдена про відмову брати участь у виборах, Grok поширив дезінформацію про те, що вибори президента вже пройшли у штатах Алабама, Індіана, Мічиган, Міннесота, Нью-Мексико, Огайо, Пенсильванія, Техас та Вашингтон. 

Держсекретар Міннесоти Стів Саймон відразу спробував зв’язатися з X, але отримав відповідь: «Зараз зайнято, зв’яжіться, будь ласка, пізніше». Grok продовжував поширювати цю дезінформацію ще десять днів.

Держсекретарі штатів звернулися до Ілона Маска з проханням виправити ситуацію. Вони наголосили, що хоч інформація і була доступна лише преміумпідписникам, вона поширилася серед великої кількості людей через скриншоти.

Також, у листі вони зазначили, що OpenAI, головний конкурент Grok, вже інтегрував можливість перенаправлення виборчих запитів на Vote.gov через співпрацю з Національною асоціацією державних секретарів.

Оновлення Grok є першим кроком у виправленні ситуації, пов’язаною зі звинуваченнями у дезінформації. Держсекретарі подякували X (Twitter) за зміни й наголосили на тому, що необхідно забезпечувати доступ до достовірної інформації перед виборами.

Джерело: Engadget

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого