Британський історик Тімоті Ґартон Еш пожертвував гроші від своєї премії на ЗСУ

Британський історик Тімоті Ґартон Еш пожертвував гроші від своєї премії на ЗСУ

Британський історик Тімоті Ґартон Еш, відомий своїми працями з новітньої європейської історії, передав всю свою премію Лауреата Lionel Gelber Prize 2024 на потреби Збройних Сил України.


Lionel Gelber Prize — це міжнародна літературна нагорода, яка вручається за кращу книгу англійською мовою з іноземної політики. Заснована в 1989 році, вона відзначає авторів, що роблять внесок у розуміння міжнародних відносин.


Премія у розмірі 50 000 канадських доларів (приблизно 1 445 273 українські гривні) пішла на підтримку ЗСУ.

Наразі він перебуває в Україні для презентації своєї останньої книги «Рідні землі: Особиста історія Європи», яка охоплює події від Другої світової війни до війни проти рф.

На кошти, передані Ешем, фонд «Повернись живим» закупив для 409-го окремого стрілецького батальйону 22-ї механізованої бригади допомоги вартістю 2 751 943 гривні.

До нього увійшло:

  • 4 квадрокоптери DJI Mavic 3T з тепловізійними камерами.
  • 10 тепловізійних монокулярів.
  • 10 монокулярів нічного бачення з комплектами кріплення.
  • 4 монокуляри Minox з компасом та далекомірною сіткою.

«Я не можу уявити собі кращого застосування нагороди за книгу з новітньої європейської історії, ніж передати її на оснащення ЗСУ для перемоги. Адже на кону в цій війні стоїть не що інше, як майбутнє Європи»,— пояснив Еш під час передачі обладнання командиру батальйону Андрію Підлісному.

Джерело: Повернись живим

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого