Акаунти в Instagram і Threads блокують через проблеми з модерацією

Акаунти в Instagram і Threads блокують через проблеми з модерацією

На платформі Threads активно обговорюють проблеми з модерацією — користувачі скаржаться на видалення акаунтів і публікацій за посилання на суперечливі матеріали. Адам Моссері, керівник Instagram і Threads, заявив, що активно вивчає це питання через численні звернення користувачів.

За словами користувачів, у системи модерації занадто жорсткі правила. Наприклад, один з користувачів повідомив, що його акаунт було заблоковано через припущення, що він є неповнолітнім. Інші користувачі зазнають проблем, коли їхні пости, які містять інформацію про політику, неправомірно позначаються як спам.

Зокрема, соціальний медіаконсультант Метт Навара повідомив про зниження рейтингу свого акаунта в Threads після публікації про те, як футболіст Том Бреді став жертвою обману з Meta AI. 

Допис від @mattnavarra
Переглянути в Threads

Meta зіштовхується з жорсткою критикою щодо безпеки юних користувачів на своїх платформах і зобов’язалася до дотримання правил, запровадивши обов’язкове введення дати народження для всіх користувачів Instagram у 2021 році.

Такі випадки модерації значно знижують користь платформ для користувачів. Наприклад, популярний автор акаунту про відеоігри Wario64 зазначив, що Threads часто позначає його пости як спам, — і це призвело до його рішення тимчасово припинити публікацію матеріалів.

Джерело: The Verge

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого