Дослідження: 92% SEO-спеціалістів підозрюють конкурентів у купівлі посилань

Дослідження: 92% SEO-спеціалістів підозрюють конкурентів у купівлі посилань

Експерти Editorial.Link провели опитування серед 113 професіоналів з оптимізації. Виявилося, що 92% SEO-фахівців та лінкбілдерів вважають, що їх конкуренти купують зворотні посилання.

Фото: Дослідження: 92% SEO-спеціалістів підозрюють конкурентів у купівлі посилань
Купівля зворотних посилань — ризикована стратегія. За правилами Google такі посилання можуть призвести до штрафів і значного падіння позицій у пошуковій видачі.

Куплені посилання підривають цілісність результатів пошуку, тому органічні методи побудови посилань є критичними для збереження довіри та довгострокового успіху сайту.

Дослідження Ahrefs показує, що купівля зворотних посилань залишається популярною через складність органічного лінкбілдінгу. Лише 12.6% сайтів погоджуються продати посилання, більшість власників сайтів не відповідають на запити. З тих, хто відповідає, приблизно половина вимагає плату за гостьові публікації.

Купівля посилань часто зустрічається в конкурентних сферах: фінанси, страхування, азартні ігри. Попри можливі короткострокові успіхи, довгострокові наслідки можуть бути серйозними та призвести до штрафів і блокувань.

Редакція Editorial.Link провела дослідження впливу купівлі зворотних посилань. В результаті оновлення алгоритмів Google у березні 2023 року понад 40 000 сайтів, які продавали посилання, зазнали значного зниження трафіку. З 31 388 залишених сайтів, 11 000 мають менш як 100 сторінок в індексі Google.

Фото: Що таке ROI, ROMI та ROAS у маркетингу: як розрахувати, аналізувати та для чого ці показники

SEO-експерти рекомендують відмовитися від таких посилань, щоб уникнути шкоди для сайту в довгостроковій перспективі. Для перевірки типу посилань можна використовувати Link Type Classifier.

Під час роботи з агенціями зверніть увагу на їхні стратегії побудови посилань, кейси та відгуки. Уникайте лінкбілдінг-ферм та агентств, що обіцяють гарантовані результати за короткий час. Пріоритет завжди слід віддавати якісним сайтам з оригінальним контентом й активною аудиторією.

Джерело: Search Engine Land

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого