Засновник Temu Колін Хуан став найбагатшою людиною Китаю

Засновник Temu Колін Хуан став найбагатшою людиною Китаю

Колін Хуан, засновник Pinduoduo та бренду Temu, став найбагатшою людиною Китаю за версією Bloomberg Billionaires Index, замінивши Чжун Шаньшаня, який утримував це звання з квітня 2021 року. Стрімке зростання багатства Хуана було підтримано змінами в споживчих звичках китайців на тлі економічного сповільнення, після кризи на ринку нерухомості.

Фото: Засновник Temu Колін Хуан став найбагатшою людиною Китаю

Хуан, колишній інженер Google, заснував Pinduoduo у 2015 році, зробивши акцент на дешевих продуктах та масштабних акціях. Його компанія швидко зросла, і до початку 2021 року статки Хуана досягли 71,5 мільярда доларів. Однак з початком пандемії та посиленням регуляторного тиску в Китаї його багатство різко скоротилося.

Поворотним моментом стала експансія Pinduoduo під брендом Temu за межами Китаю. Temu, який швидко завоював популярність в Україні, Європі та США завдяки дешевим товарам, зміг спровокувати зростання компанії, попри слабку економіку Китаю.

У 2023 році Temu перевершив Alibaba і став другою за величиною інтернет-компанією Китаю.

Попри зростання, компанія PDD стикнулася з критикою за важкі умови праці та надмірні вимоги до постачальників. Раніше ми писали, що Temu може незаконно збирати дані користувачів без їх відома.

Також у США викликають занепокоєння щодо «cірих» методів Temu, зокрема, використання податкових пільг при доставці товарів.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого