YouTube тестує пошук по зображеннях з інтеграцією з Google Lens

YouTube тестує пошук по зображеннях з інтеграцією з Google Lens

YouTube експериментує з новою пошуковою функцією, яка використовує Google Lens. Це дозволяє користувачам знаходити відео на YouTube, пов’язані з певними зображеннями. Наразі функція доступна для бета-тестування для обмеженої кількості користувачів.

У пошуковому рядку YouTube на пристроях Android для обраних користувачів зʼявиться іконка Google Lens.

Фото: YouTube тестує пошук по зображеннях з інтеграцією з Google Lens

Натиснувши на неї, відкривається камера Google Lens, де можна сфотографувати об’єкт, відео з яким необхідно знайти. Також є опція знайти інформацію про обʼєкт у Google.

Це корисно, оскільки можна отримати додатковий контекст та інформацію, про пам’ятки, ґаджети, квіти тощо.

Успіх цієї інтеграції значною мірою залежатиме від точності та широти результатів пошуку. Якщо вона виявиться ефективною, функція може значно покращити пошук контенту і контекстну навігацію на YouTube.

Поки що невідомо, коли функція зʼявиться у всіх користувачів.

Джерело: 9to5google

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого