YouTube тестує нотатки під відео для перевірки фактів

YouTube тестує нотатки під відео для перевірки фактів

Сервіс YouTube тестує нову функцію, яка дозволяє глядачам залишати «корисні примітки» до відео. Щоб запобігати виникненням й поширенню фейків та дезінформації.

Примітки з’являтимуться на видному місці між назвою відео та назвою каналу, подібно до наявних інформаційних панелей. Таке розташування допоможе підкреслити контекст, який може варіюватися від пояснення, що пісня є пародією, до вказівки на те, коли старі кадри подаються як поточна подія.

Фото: YouTube тестує нотатки під відео для перевірки фактів

Наразі YouTube відкрив доступ до функції обмеженій кількості користувачів через запрошення електронною поштою або сповіщення у Creator Studio. Вони зможуть створювати нотатки анонімно.

Примітки до відео можуть містити часові мітки та посилання, а користувачі можуть розгорнути нотатки, натиснувши на них. Щоб оцінити корисність цих нотаток, YouTube залучає сторонніх експертів. З часом YouTube планує додати оцінки до таких нотаток.

Такі примітки почнуть з’являтися на відео в США впродовж найближчих тижнів і місяців, глядачам буде запропоновано оцінити примітки як «корисні», «частково корисні» або «некорисні», а також пояснити причини своєї оцінки.

Джерело: 9to5google

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого