YouTube тестує дешевшу версію підписки Premium Lite з обмеженою рекламою

YouTube тестує дешевшу версію підписки Premium Lite з обмеженою рекламою

YouTube вкотре тестує дешевшу підписку Premium Lite з обмеженою кількістю реклами. Платформа проводить експеримент у кількох країнах — в Австралії, Німеччині й Таїланді. Вперше нову версію Premium Lite почали тестувати на початку року в Австралії.

Підписка Premium Lite коштує $8.99 AUD (австралійський долар) на місяць для користувачів у Австралії через вебсайт. Це майже вдвічі дешевше, ніж повна версія YouTube Premium, яка коштує $16.99 AUD. Ціна підписки на iOS трохи вища: $11.99 AUD для Lite і $22.99 AUD для повної версії.

Раніше Premium Lite пропонував повністю безрекламний доступ до YouTube та YouTube Kids. У новій версії з’явилася обмежена кількість реклами, яка може відображатися на музичних відео та у Shorts, а також під час пошуку чи перегляду відео, проте реклама не перериває сам відеоконтент.

Допис від @jonahmanzano
Переглянути в Threads

Проте підписка Premium Lite не надає доступу до YouTube Music без реклами, не дозволяє завантажувати відео для перегляду офлайн та не підтримує прослуховування відео у фоновому режимі, що також було характерно для попередньої версії Lite.

YouTube вперше почав тестувати Premium Lite у 2021 році в кількох країнах Європи, але наразі немає інформації про те, коли ця підписка стане доступною аудиторії в усьому світі.

Джерело: The Verge

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого