YouTube починає полювання на користувачів VPN, які купують дешеві Premium-плани

YouTube починає полювання на користувачів VPN, які купують дешеві Premium-плани

YouTube почав блокування лазівки, яка дозволяла використовувати VPN для отримання доступу до дешевших Premium-профілів в різних країнах.

Користувачі, які користувалися цією лазівкою нещодавно виявили, що їхні преміумплани були скасовані через використання VPN для покупки підписок за межами визначених для них регіонів.

Хоча VPN зазвичай використовуються для підвищення конфіденційності користувачів і запобігання кібератакам, вони також маскують IP-адресу користувача, створюючи враження, що він отримує доступ до інтернету з іншого місця.

Ця можливість дозволяла використовувати регіональні відмінності в цінах для покупки дешевшої підписки YouTube Premium.

YouTube підтвердив TechCrunch, що він може визначити, коли підписник неправильно вказує свою країну під час реєстрації, і запропонує йому оновити свою платіжну інформацію відповідним чином.

«Щоб надавати найточніші плани та пропозиції, у нас є системи для визначення країни наших користувачів. У випадках, коли країна реєстрації не збігається з країною, з якої користувач отримує доступ до YouTube, ми просимо користувачів оновити свою платіжну інформацію відповідно до країни їхнього поточного проживання», — заявив представник YouTube.

Хоча YouTube не коментує конкретні скасування, агент служби підтримки Google повідомив PCMag, що платформа почала скасовувати підписки для акаунтів, у яких було виявлено фальсифікацію країни реєстрації.

Як повідомляється, скасування почалося нещодавно, і відповідні користувачі отримають сповіщення електронною поштою та в YouTube про припинення дії їхніх планів.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого