X запустить власну платіжну систему, а також подасть позов на компанії за рекламний бойкот

X запустить власну платіжну систему, а також подасть позов на компанії за рекламний бойкот

Компанія X, раніше відома як Twitter, активно працює над запуском своєї платіжної системи. Дослідник застосунків Німа Овджі виявив нову кнопку «Платежі» на панелі навігації, під вкладкою закладок. Нові функції включають «транзакції», «баланс» та «переказ».

Ілон Маск планує зробити X «універсальним застосунком», де користувачі можуть зберігати гроші, здійснювати перекази та користуватися рахунками з високою дохідністю.

Платіжна система, яка планується до запуску в середині 2024 року, вже отримала ліцензії на переказ грошей у 33 штатах США, про Європу поки йдеться.

Також компанія подала антимонопольний позов проти Global Alliance for Responsible Media (GARM) за бойкот рекламодавців, що завдав X мільярдних збитків. Позов стверджує, що GARM координував бойкот у 2022 році через занепокоєння щодо стандартів безпеки бренду після придбання платформи Маском.

CEO X Лінда Яккаріно зазначила, що бойкот порушує закони про конкуренцію та підриває ринок ідей. Основні рекламодавці, такі як Apple і Walt Disney, припинили рекламні кампанії через антисемітський контент на платформі. Маск виступає проти урядового контролю токсичних постів у соціальних мережах.

Маркетологам та бізнесу сьогодні важливо диверсифікувати джерела доходів та адаптовуватися до змін у стратегіях. Варто бути готовими до кризових ситуацій і забезпечувати безпеку й доходи для бренду, враховуючи репутацію платформ для реклами. Цього не зробив свого часу Маск, вирішивши повністю змінити Twitter і через його неправильні рішення компанія страждає й втрачає ціну.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого