Виборця з британської партії підозрювали у тому, що він ШІ-бот

Виборця з британської партії підозрювали у тому, що він ШІ-бот

Марк Метлок, кандидат від правої партії «Реформи Великобританії», отримав звинувачення у тому, що він може бути ШІ-ботом.

Ці припущення виникли, коли Метлок пропустив кілька заходів передвиборчої кампанії. Це призвело до того, що в мережі Х (Twitter) почали зʼявлятися теорії, в якій ставилося під сумнів його існування як живої людини.

Чутки про те, що Метлок — ШІ-бот також набули поширення через передвиборчий імідж. Його фото, як відзначили користувачі X, вирізнялися гладкою шкірою, яка здалася нереальною. Це, у поєднанні з його відсутністю на ключових заходах, підживлювало віру в те, що він може бути несправжньою людиною.

Фото: Виборця з британської партії підозрювали у тому, що він ШІ-бот

Однак Метлок потім надав оригінальні фотографії. Він пояснив, що його фото були відредаговані через редактор зображення. Також у виданні The Independent виборець повідомив, що під час передвиборчої кампанії він хворів на пневмонію, через що не міг бути присутнім на заходах.

Такі новини хоч і викликають дисонанс, проте звинувачення у спекуляціях ШІ серед виборців не зовсім безпідставні. У тому ж виборчому циклі керівник компанії, що займається розробкою штучного інтелекту, балотувався до парламенту, використовуючи ШІ-персону, але отримав лише 179 голосів виборців.

Випадок Метлока підкреслює те, що ШІ вже активно застосовується в політиці, тому потрібно бути обережними не тільки з фейками та рекламою, а й остерігатися згенерованих ШІ аватарів.

Політичним кандидатам варто зберігати прозорість і активно взаємодіяти зі своїми виборцями, щоб уникнути подібних непорозумінь. Ну потрібно уникати надмірного редагування фотографій, щоб вас не сприйняли за ШІ-аватар.

Джерело: The Verge

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого