Дослідження: використання терміну «ШІ» в описах продуктів може знизити продажі

Дослідження: використання терміну «ШІ» в описах продуктів може знизити продажі

Штучний інтелект все частіше зустрічається в продуктах — від програм для телефону до ґаджетів. Проте нове дослідження, проведене Вашингтонським державним університетом (WSU) показує, що згадка про ШІ в описах продуктів може негативно вплинути на продажі.

Дослідження, проведене серед більш ніж 1000 американців, виявило, що згадка про ШІ знижує довіру до продукту, і може зменшувати наміри покупців до покупки.

У ході експериментів учасникам були представлені описи різних продуктів і послуг, частина яких містила згадку про «штучний інтелект». Результати показали, що учасники менше купували телевізори, в описі яких згадувалося ШІ.

Рекомендується обережно підходити до використання термінів, пов’язаних з ШІ, в описах продуктів, особливо для товарів з високим рівнем ризику. Важливо зосередитися на описі функцій та переваг продукту, уникаючи згадок про ШІ, якщо це не є критично важливим.

Попри скептицизм споживачів, інвестори та великі компанії активно вкладають кошти у розвиток ШІ. В останньому звіті EY зазначається, що 95% керівників компаній інвестують у ШІ й планують збільшувати ці інвестиції наступного року.

Ці висновки можуть стати важливим сигналом для маркетологів і бізнесів, які намагаються використовувати ШІ для збільшення продажів.

Джерело: Fast Company

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого