У Південній Кореї у школах хочуть запровадити планшети та підручники з ШІ

У Південній Кореї у школах хочуть запровадити планшети та підручники з ШІ

У Південній Кореї уряд планує запровадити у школах диджитал-підручники зі штучним інтелектом для всіх предметів, окрім музики, фізичної культури та етики. Відповідну програму мають розгорнути до 2028 року, а перші примірники планшетів з ШІ мають зʼявитися у школах вже наступного року.

Деталі щодо функціонування цієї системи залишаються невідомими. Відомо лише, що матеріал підручників буде адаптуватися під різні темпи навчання, а вчителі та батьки отримають можливість моніторити успішність учнів через спеціальні панелі керування.

За інформацією The Financial Times, батьки не задоволені таким впровадженням. Вони побоюються, що використання ШІ може призвести до проблем з розвитком та розвʼязанням проблем у дітей. Понад 50 000 батьків вже підписали петицію, вимагаючи від уряду більше уваги до соціальної адаптації, замість перенасичення програми технологіями.

Хоч невідомо, як саме розгортатиметься програма навчання з ШІ планшетами у Південній Кореї, наразі книги, написані штучним інтелектом та навіть Google AI Overviews досить небезпечні. Нещодавно родина з Великобританії отруїлася грибами, через те що використала книгу по ідентифікації грибів, написану штучним інтелектом. Вони придбали цю книгу в інтернет-магазині.

Тому наразі Amazon запровадив перевірку книг, написаних штучним інтелектом.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого