В Ізраїлі запустять ШІ-чатбот, який надаватиме поради щодо інвестицій в акції

В Ізраїлі запустять ШІ-чатбот, який надаватиме поради щодо інвестицій в акції

Управління з цінних паперів Ізраїлю надало компанії Bridgewise отримала дозвіл на запуск чатбота Bridget, який надаватиме рекомендації щодо інвестицій в акції. Чатбот працюватиме в партнерстві з одним із найбільших банків країни — Israel Discount Bank. У майбутньому Bridgewise планує розширення сервісу на інші платформи, зокрема на ще одну банківську систему.

Стартап Bridgewise, який базується в Тель-Авіві, використовує алгоритми штучного інтелекту, натреновані на історичних даних, для надання інвестиційного аналізу брокерам, консультантам і біржам.

Сервіс працює за принципом ChatGPT, але на відміну від нього, він надає конкретні фінансові рекомендації, які інші чатботи часто уникають.

Цей дозвіл супроводжується низкою обмежень: чатбот не може надавати персоналізовані поради та має дотримуватися ліцензійних вимог. Оплата за послуги є фіксованою і не залежить від результатів інвестицій.

Попри це, використання штучного інтелекту для інвестування викликає занепокоєння в інших країнах. Регулятори США та Європи попереджають, що надмірна залежність від ШІ може призвести до дестабілізації ринків через однакові алгоритми, які використовує багато інвесторів. Також є ризик того, що чатбот може надавати неточну інформацію або помилятися у своїх прогнозах.

Bridgewise наголошує, що їхня система пройшла ретельне тестування, а сам чатбот здатен аналізувати тисячі акцій на основі історичних даних та поточних новин. Компанія також працює над новими функціями. Зокрема, це — прогнозування цін акцій на 12 місяців та можливість створення тематичних інвестиційних портфелів для користувачів.

Джерело: Bloomberg

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого