У Лос-Анджелесі відкриють перший у світі музей мистецтв штучного інтелекту

У Лос-Анджелесі відкриють перший у світі музей мистецтв штучного інтелекту

У 2025 році в Лос-Анджелесі відкриють перший у світі музей мистецтва штучного інтелекту — DATALAND. Його розмістять у знаменитій будівлі Grand LA, спроєктованій архітектором Френком Гері.

Музей стане частиною мистецького осередку, до якого вже входять Музей сучасного мистецтва Лос-Анджелеса, The Broad та Концертний зал Волта Діснея.

Фото: У Лос-Анджелесі відкриють перший у світі музей мистецтв штучного інтелекту

Засновник проєкту, новатор у галузі ШІ-мистецтва Рефік Анадол, заявив, що DATALAND стане простором для візуалізації даних. Музей використовуватиме ШІ-технології та візуалізації, пропонуючи інтерактивні виставки.

Фото: У Лос-Анджелесі відкриють перший у світі музей мистецтв штучного інтелекту

DATALAND також слугуватиме онлайн-платформою для навчання та зберігатиме великі набори даних, пов’язаних із природою, й створюватиме колекцію мистецтва, згенерованого ШІ.

Першою виставкою стане Large Nature Model — відкрита ШІ-модель, побудована на даних про природу. Ця ініціатива вже була представлена на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Окрім візуальних інсталяцій, музей буде занурювати в атмосферу запахам, які також будуть створені за допомогою штучного інтелекту.

Джерело: HypeBeast

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого