Тепер Apple Maps можна запустити у браузері

Тепер Apple Maps можна запустити у браузері

Сервіс карт Apple Maps тепер доступний в інтернеті як публічна бетаверсія, після 12 років запуску на iPhone. Тобто сервіс можна використовувати безпосередньо з браузера, не встановлюючи застосунку.

Подібна функція Apple Maps дозволить створити пряму конкуренцію з Google Maps, які давно доступні в браузерах.

Поки що бетаверсія підтримує англійську мову та сумісна з Safari й Chrome на Mac та iPad, а також з Chrome й Edge на Windows ПК. Проте в планах Apple додати підтримку інших мов, браузерів та платформ.

Apple Maps в інтернеті працюють так само як і в мобільному застосунку. Можна отримати маршрути для водіння та піших прогулянок; замовити їжу з картки місця; переглядати гіди та відгуки. Apple планує додати функції панорамного виду Look Around у найближчі місяці.

Також компанія зазначає, що розробники можуть створювати посилання на Apple Maps в інтернеті, дозволяючи користувачам отримувати маршрути, бачити детальну інформацію про місця та інше.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого