Telegram приховано змінив політику модерації після арешту Павла Дурова у Франції

Telegram приховано змінив політику модерації після арешту Павла Дурова у Франції

Соцмережа Telegram приховано змінила правила, надавши можливість користувачам повідомляти модераторам про підозрілі приватні чати.

Це оновлення відбулося після арешту Дурова минулого місяця через підозри у причетності платформи до злочинів пов’язаних із дитячою порнографією, торгівлею наркотиками та шахрайством.

На оновленій сторінці FAQ платформи зазначено, що тепер всі версії Telegram мають функцію «Повідомити», яка дозволяє користувачам сповістити модераторів про незаконний контент. Також Telegram надав електронну адресу для автоматичних запитів на видалення контенту з зазначенням посилань на матеріали, на які варто звернути увагу модераторам.

Незрозуміло, як ці зміни вплинуть на взаємодію платформи з правоохоронними органами. Раніше Telegram співпрацював із судами для надання інформації про своїх користувачів за відповідними запитами.

Зміни в політиці модерації відбулися на фоні арешту Дурова, який розкритикував дії французької влади у своєму каналі в Telegram. Він зазначив, що не можна притягувати керівника платформи до відповідальності за дії третіх осіб. А також наголосив, що юридичні претензії мають бути спрямовані на саму платформу, а не на її керівників.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого