Світовий дохід від реклами перевищить $1 трлн у 2025 році

Світовий дохід від реклами перевищить $1 трлн у 2025 році

Згідно з останнім звітом GroupM «This Year Next Year», глобальний дохід від реклами значно зросте і досягне 1,1 трильйона доларів у 2025 році. Це значне прискорення, адже трильйонний рубіж буде досягнутий на рік раніше, ніж очікувалося.

У звіті прогнозується збільшення світового доходу від реклами на 6,8% у 2024 році після зростання на 7,8% до $989,8 млрд цього року. Це зростання перевищує прогнозований у грудні показник у 5,3%.

Попри стійку інфляцію на багатьох ринках, споживчі витрати продемонстрували неабияку стійкість. Крім того, бізнес-інвестиції були підкріплені досягненнями в галузі штучного інтелекту впродовж першої половини року.

У 2023 році п’ять найбільших гравців на ринку цифрової реклами — Google, Meta, ByteDance, Amazon та Alibaba — захопили 77,7% ринку порівняно з 65,0% у 2016 році.

Кейт Скотт-Доукінс, автор звіту, зазначила для Marketing Week:

«Багато людей були здивовані тим, наскільки добре втрималися споживчі витрати та бізнес-інвестиції».

Підвищення світового доходу від реклами в першу чергу пов’язане з Китаєм. За оцінками GroupM, дохід від реклами в Китаї досягне 199,4 мільярда доларів у 2024 році, що значно перевищує попередню оцінку в 148,2 мільярда доларів.

Скотт-Доукінс вказує на «значне зростання» цифрової та зовнішньої реклами як на ключові фактори, що стоять за цими прогнозами.

Джерело: MarketingWeek

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого