Стартап SF Compute залучив фінансування для торгівлі обчислювальною потужністю ШІ

Стартап SF Compute залучив фінансування для торгівлі обчислювальною потужністю ШІ

Стартап San Francisco Compute Co. розробляє платформу для дистрибуції ресурсів компаній, що працюють у сфері штучного інтелекту. Ця платформа має полегшити купівлю доступу до обчислювальної потужності.

Основна проблема в індустрії штучного інтелекту — забезпечення достатньої обчислювальної потужності. Доступ до напівпровідників, які обробляють великі обчислювальні навантаження для ШІ, важливий для молодих стартапів.

У вівторок стартап оголосив про залучення 12 мільйонів доларів у ранньому раунді фінансування. Стартап вже має еквівалент 8,000 чипів H100 від Nvidia.

Джек Альтман очолив цей раунд фінансування, оцінивши SF Compute у 70 мільйонів доларів. Його фірма, Alt Capital, інвестувала разом з іншими підтримувачами та засновниками ШІ. Альтман зазначив, що мета — дозволити стартапам користуватися великими обсягами обчислювальної потужності на короткий період часу.

Джек Альтман — це брат Сема Альтмана, який є генеральним директором OpenAI.

Засновники SF Compute, Еван Конрад і Алекс Гайевський, розробили ідею стартапу минулого року, оскільки хотіли створити стартап зі створення музики на базі ШІ. Проте зрозуміли, що обчислювальна потужність їм не по кишені, а компанії, які вже пропонують подібні рішення мають угоди від року та більше. Це неактуально і дорого для малих проєктів.

Тоді вони звернулись до інших фаундерів, яким також була потрібна обчислювальна потужність. За кілька тижнів до них приєдналося 170 стартапів. Еван і Алекс побачили потребу в ринку і стали хмарним провайдером GPU, спеціалізуючись на короткотерміновому доступі.

Перші клієнти компанії — дослідницькі лабораторії, такі як Гарвардський університет та Принстонський університет, а також стартапи, такі як PlayHT Inc., Phind і Liquid AI Inc.

SF Compute – не єдина компанія, що надає фракційний доступ до обчислювальної потужності. Проте їх рішення доступніше і підходить для стартапів.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого