Стартап Neurode створив повʼязку на голову для лікування СДУГ

Стартап Neurode створив повʼязку на голову для лікування СДУГ

Neurode, стартап з Сіднея, розробив пристрій у вигляді пов’язки на голову, який здатний не лише відстежувати, а й лікувати симптоми синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ).

За словами розробників, пристрій необхідно використовувати всього 20 хвилин на день для досягнення результатів.

Фото: Стартап Neurode створив повʼязку на голову для лікування СДУГ
Пов’язка стимулює лобну кору мозку за допомогою слабкого електричного імпульсу — це допомагає поліпшити концентрацію та інші когнітивні функції. Ефект від стимуляції накопичується з часом.

Крім того, пристрій здатен відстежувати зміни мозкової активності, записуючи дані для подальшого аналізу.

Наразі повʼязка доступна у приватній бета-версії, але метою компанії є отримання схвалення FDA та вихід на загальнодоступний медичний ринок. Стартап розглядає можливість застосування технології не лише для лікування СДУГ, а й для боротьби з віковим когнітивним спадом та депресією.

Neurode заснували у 2021 році нейробіологиня Наталі Гуайлярду та Дам’ян Софревскі. Компанія вже залучила $3,5 мільйона на початковий етап фінансування для проведення клінічних досліджень.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого