Google розробляє штучний інтелект, який може розпізнавати ознаки хвороб за звуком

Google розробляє штучний інтелект, який може розпізнавати ознаки хвороб за звуком

Компанія Google працює над штучним інтелектом, який може визначати ранні ознаки хвороб за звуками. Компанія навчає свою базову модель ШІ на 300 мільйонах аудіозаписів, які включають звуки кашлю, сопіння та важкого дихання.

Google співпрацює з індійською компанією Salcit Technologies, стартапом у сфері респіраторної медицини, щоб інтегрувати цю технологію у смартфони. Це може бути корисним для людей у регіонах, де складно отримати медичну допомогу.

Це не перша спроба Google використовувати штучний інтелект для цифровізації людських відчуттів. Відомо, що венчурний підрозділ компаній також інвестував у стартап, який використовує ШІ для виявлення хвороб за запахом.

Алекс Вільчко, колишній співробітник Google та доктор нейробіології з Гарварду, приєднався до венчурного підрозділу Google з ідеєю створити стартап, який буде займатись цифровізацією запахів для виявлення хвороб.

Він вважає, що деякі захворювання, як-от хворобу Паркінсона, можна діагностувати на ранніх стадіях за специфічними запахами.

Таким чином, Google продовжує розширювати свої дослідження у сфері ШІ для цифровізації людських відчуттів. Ці інновації можуть допомогти у ранній діагностиці та лікуванні важких хвороб, значно покращуючи якість життя населення.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого