Серпневий апдейт ядра Google 2024 року: що відомо зараз

Серпневий апдейт ядра Google 2024 року: що відомо зараз

Нещодавно Google розпочав розгортання серпневого апдейту ядра 2024 року, яке вже привернуло увагу SEO-спеціалістів.

Менш ніж через 24 години після початку оновлення, Google сповістив про наявність багу в ранжуванні, який досі не виправили. Це спричинило нестабільність у Google Search, і багато SEO-спеціалістів та медіа фіксують падіння позицій й переглядів.

Апдейт розгортатиметься впродовж всього місяця. Поки баг з GSC не виправлять, спостерігатиметься коливання показників трафіку з органічного пошуку.

Поки що більшість сайтів не спостерігають значних змін. Однак деякі ресурси, що зазнали впливу вересневого оновлення 2023 року, показують незначні покращення у показах та ранжуванні. Важливо зазначити, що ці сайти ще не відновили свої позиції повністю, проте з’явилися ознаки зростання.

SEO-консультант Гленн Гейб відзначив, що з понад 380 сайтів, які він відстежує, 47 показали зростання показів після початку розгортання серпневого апдейту.

Ці зміни можуть бути початком подальшого поліпшення, але також можливе погіршення ситуації в наступні дні.

Джерело: Search Engine Land

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого