Samsung скорочує тисячі робочих місць через падіння позицій на ринку штучного інтелекту

Samsung скорочує тисячі робочих місць через падіння позицій на ринку штучного інтелекту

Samsung Electronics розпочала скорочення персоналу в Південно-Східній Азії, Австралії та Новій Зеландії. Це — частина глобальної стратегії зменшення кількості працівників. Звільнення може охопити до 10% співробітників у цих регіонах, хоча конкретні цифри можуть варіюватися для кожного закордонного офісу. Компанія намагається оптимізувати свою діяльність у зв’язку з ринковими втратами.

Samsung Electronics — це один із найбільших виробників чіпів пам’яті, зокрема DRAM і NAND, які використовуються для навчання та обробки великих обсягів даних у штучному інтелекті. Також, компанія випускає високошвидкісну пам’ять HBM (High Bandwidth Memory) — її використовують для роботи з ШІ-моделями, що потребують значної обчислювальної потужності.

Головною причиною такого рішення є те, що цьогоріч акції Samsung впали на понад 20%. Компанія втрачає позиції на ринку штучного інтелекту, поступаючись своїм конкурентам SK Hynix і Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Скорочення переважно торкнуться управлінських функцій, щоб зберегти саме виробничі позиції. Раніше Samsung вже скоротив близько 10% працівників в Індії та деяких регіонах Латинської Америки, і тепер планує схожі дії в інших закордонних офісах.

За останніми даними, закордонний персонал Samsung нараховує близько 147 тисяч співробітників, що складає понад половину всіх працівників компанії. Загальна кількість усіх співробітників становить понад 267 тисяч. Також, компанія повідомляє, що скорочувати персонал в Південній Кореї не планують.

Фото: Звіт Samsung за кількістю співробітників у Південній Кореї та закордоном.
Новопризначений керівник підрозділу з виробництва чіпів Джун Йонг-хюн попередив, що компанія повинна змінити культуру роботи, щоб уникнути ще більшого падіння ринкових показників.

Джерело: Bloomberg

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого