Runway виділяє $5 млн на підтримку фільмів, створених за допомогою ШІ

Runway виділяє $5 млн на підтримку фільмів, створених за допомогою ШІ

Компанія Runway оголосила про запуск фонду в $5 млн. Він призначений для підтримки до 100 фільмів, для зйомки яких використовуватимуть штучний інтелект.

Режисери можуть подати заявки на гранти для створення різних відеопроєктів: від художніх фільмів до музичних відео та експериментальних робіт.

Окрім грошей, Runway також надасть до $2 млн у вигляді кредитів на свої сервіси. Компанія не буде контролювати проєкти, лише вимагатиме звіти про хід роботи раз на два тижні та право показувати на платформі готові фільми.

Передбачено також збільшення фонду до $10 млн, якщо проєкти отримають попит. Ще п’ять режисерів з найкращими проєктами зможуть отримати спеціальну підтримку у вигляді резиденції.

Рішення Runway виділити $5 млн допоможе режисерам побачити потенціал в ШІ для створення фільмів. Це може дати молодим спеціалістам більше можливостей для експериментів і приверне увагу до ШІ у кіно. Така підтримка може пришвидшити появу нових ідей та способів зйомки фільмів.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого