Prada та Axiom Space створили скафандр для місії NASA на Місяць

Prada та Axiom Space створили скафандр для місії NASA на Місяць

Artemis 3 — це перша планована висадка астронавтів на Місяць з часів Apollo 17 (1972 рік), яка запланована на 2026 рік.

Новий скафандр під назвою AxEMU (Axiom Extravehicular Mobility Unit) представили на Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані та поєднує функціональність і естетику для роботи в складних умовах на Місяці.

AxEMU розроблений для витримки екстремальних температур на південному полюсі Місяця, де температура може опускатися до найнижчих значень у тіні. Скафандр дозволяє астронавтам проводити роботу у відкритому космосі протягом 8 годин, а в тіні Місяця — щонайменше 2 години. Він уже пройшов тестування в умовах, що імітують місячне середовище, зокрема під водою.

Фото: Prada та Axiom Space створили скафандр для місії NASA на Місяць

Головний маркетинговий директор Prada Лоренцо Бертеллі зазначив, що це лише початок довготривалої співпраці з Axiom Space. Він також підкреслив важливість участі розкішних брендів у розвитку індустрії космічного туризму та досліджень.

Інші бренди також зацікавлені у космічній індустрії. Наприклад, французький дім Pierre Cardin нещодавно презентував тренувальний скафандр для астронавтів, який буде використовуватися в Європейському космічному агентстві.

Крім того, мережа готелів Hilton співпрацює з Voyager Space над створенням житлових модулів для космічної станції Starlab.

Джерело: Reuters

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого