Понад 640 мільйонів доларів інвестує рф у блокування VPN-сервісів

Понад 640 мільйонів доларів інвестує рф у блокування VPN-сервісів

За інформацією Forbes, роскомнагляд планує витратити 59 мільярдів рублів (приблизно 644 мільйонів доларів) на вдосконалення системи фільтрації інтернет-трафіку.

Ці кошти використають для оновлення обладнання, яке дозволить блокувати або сповільнювати роботу ресурсів, зокрема VPN-сервісів, що активно використовують жителі рф для обходу цензури.

Так звана влада рф посилила контроль над інтернетом після прийняття закону про «цифровий суверенітет» у 2019 році.

З початком повномасштабного вторгнення в Україну багато міжнародних компаній покинули російський ринок і закрили доступи до сайтів, однак жителі рф продовжують використовувати VPN, щоб отримувати до них доступ. Модернізація обладнання ускладнить доступ до таких сервісів.

Роскомнагляд закуповує нове обладнання для обробки зростаючих обсягів трафіку кожного року, починаючи з 2020-го, що підвищує ефективність блокування. Оновлення цього року ще більше обмежить доступ до глобального інтернету та ізолює росіян.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого