Південна Корея проводить міжнародний саміт щодо використання штучного інтелекту у військовій сфері

Південна Корея проводить міжнародний саміт щодо використання штучного інтелекту у військовій сфері

Південна Корея відкрила міжнародний саміт, метою якого є створення плану для відповідального використання штучного інтелекту у військових цілях. У заході беруть участь представники понад 90 країн, зокрема США та Китаю. Саміт триватиме два дні, але фінальні домовленості не матимуть юридичної сили.

Минулого року на першому саміті в Амстердамі країни просто висловили намір працювати над безпечним застосуванням ШІ. Цього разу учасники сподіваються ухвалити конкретні правила, щоб мінімізувати ризики від використання цієї технології в армії.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон-хьон під час відкриття заходу зазначив, що технології штучного інтелекту вже активно використовується. Він навів приклад війни росії проти України, де українські дрони з ШІ допомагають обійти глушіння сигналів та працювати в координації. 

Проте міністр наголосив, що ШІ може бути небезпечним: разом із покращенням військових можливостей є ризик, що технологію можуть використати неправильно.

На саміті також обговорюють, як гарантувати, що автономна зброя не зможе приймати рішення про життя і смерть без втручання людини, та як зробити використання ШІ у військових технологіях безпечнішим.

Захід організували спільно з Нідерландами, Сінгапуром, Кенією та Великою Британією. До обговорень приєднаються міжнародні організації, науковці та представники приватних компаній. Обговорюватимуть такі питання — захист цивільного населення та контроль над використанням ШІ у ядерній зброї. 

Джерело: Reuters

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого