Опра Вінфрі провела інтервʼю з Семом Альтманом та Біллом Гейтсом про ШІ — основні моменти

Опра Вінфрі провела інтервʼю з Семом Альтманом та Біллом Гейтсом про ШІ — основні моменти

Нещодавно Опра Вінфрі провела спеціальний випуск, присвячений штучному інтелекту (ШІ), під назвою «ШІ та наше майбутнє». Серед гостей були Сем Альтман — генеральний директор OpenAI, Маркес Браунлі — техноблогер відомий під ніком MKBHD та Крістофер Рей — директор ФБР.

Опра відзначила, що ШІ вже став частиною нашого життя, і людству доведеться адаптуватися до його наслідків.

«ШІ все ще поза нашим повним контролем і розумінням. Але він тут, і ми будемо жити з технологією, яка може бути як нашим союзником, так і суперником», — сказала вона.

Сем Альтман обговорив здатність сучасних ШІ-систем вчитися на основі даних, з якими вони працюють.

«Ми показуємо системі тисячі слів у послідовності та просимо передбачити наступне слово. У цьому процесі вона вивчає базові концепції», — пояснив він.

Альтман підкреслив важливість розробки методів безпеки для цих систем, за його словами це так само важливо як «тестування безпеки літаків чи ліків».

В інтервʼю обговорили проблему діпфейків. Маркес Браунлі продемонстрував, як швидко розвиваються технології створення діпфейків, порівнюючи зразки відео, створені за допомогою Sora — нового генератора відео від OpenAI.

Директор ФБР Крістофер Рей розповів про загрози, пов’язані з використанням ШІ в кіберзлочинності. Він акцентував на збільшення випадків сексторції.

Сексторція — це вид кіберзлочинності, при якому зловмисник шантажує жертву, погрожуючи оприлюднити її інтимні фотографії або відео. Зазвичай злочинець вимагає гроші або інші послуги в обмін на нерозповсюдження цих матеріалів.

Згідно з даними компанії з кібербезпеки ESET, у період з 2022 по 2023 рік кількість випадків сексуального вимагання зросла на 178%, частково через технології ШІ.

Він також попередив про можливість використання ШІ для поширення дезінформації під час майбутніх президентських виборів у США.

На завершення випуску Білл Гейтс поділився своїм оптимістичним баченням майбутнього ШІ в галузях освіти та медицини.

«ШІ може стати третім учасником медичної консультації, створюючи транскрипти та пропонуючи рецепти, дозволяючи лікарям більше часу приділяти пацієнтам», — зазначив він.

Минулого літа школи та коледжі поспішили заборонити ChatGPT через побоювання плагіату та дезінформації. Відтоді деякі вже скасували свої заборони почали впроваджувати моделі ШІ в університети. Проте не всі впевнені в доброму потенціалі GenAI

Спеціальний випуск Опри Вінфрі підкреслив як можливості, так і ризики, пов’язані з розвитком штучного інтелекту. Важливо, щоб суспільство активно брало участь в обговоренні та формуванні майбутнього етичного ШІ. Тому що тільки так можна забезпечити його безпечне використання для розвитку і прогресу суспільства.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого