OpenAI створює незалежний комітет для нагляду за безпекою ШІ

OpenAI створює незалежний комітет для нагляду за безпекою ШІ

OpenAI створює незалежний комітет з безпеки, який займатиметься контролем процесів під час розробки та впровадження ШІ. Це рішення є відповіддю на рекомендації сенаторів США.

До цього комітет очолював Сем Альтман, проте представники ради директорів OpenAI вирішили зробити комітет незалежним.

Наразі його очолюватиме професор Зіко Кольтер з університету Карнегі-Меллон, Адам Д’Анджело директор компанії Quora, Пол Накасоне генерал армії США у відставці та Ніколь Селігман колишній виконавчий віцепрезидент Sony.

Комітет вже перевірив безпеку моделі o1. Також він отримуватиме регулярні звіти від команд безпеки та матиме право затримувати випуски, доки проблеми з безпекою моделей не вирішать.

Минулого місяця компанія також підписала угоду з урядом США на проведення досліджень та оцінки моделей штучного інтелекту — це є ще одним кроком у напрямку забезпечення надійності й прозорості.

Джерело: Reuters

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого