OpenAI попросили інвесторів не підтримувати п’ять конкурентів у сфері ШІ

OpenAI попросили інвесторів не підтримувати п’ять конкурентів у сфері ШІ

Компанія OpenAI звернулася до своїх інвесторів із проханням не фінансувати п’ять компаній, які є конкурентами у розробці мовних моделей.

Thrive Capital і Tiger Global, які вклали $6,6 млрд в OpenAI, отримали запит не інвестувати в компанії Anthropic, xAI Ілона Маска та стартап Safe Superintelligence (SSI), заснований співзасновником OpenAI. Ці компанії розробляють великі мовні моделі, що потребують інвестицій.

У розмові з інвесторами OpenAI також згадує стартап Perplexity та компанію Glean, яка спеціалізується на корпоративних пошукових системах. Це підтверджує плани OpenAI збільшити продаж своїх інструментів для бізнесу та кінцевих користувачів.

Компанія прогнозує зростання доходів з $3,7 млрд у цьому році до $11,6 млрд у 2025-му.

Це прохання не є обовʼязковим, проте демонструє, як OpenAI намагається забезпечити ексклюзивність своїх інвесторів у умовах жорсткої конкуренції, де доступ до фінансування має вирішальне значення.

У той час компанія Маска xAI переїхала до колишньої штаб-квартири OpenAI в районі Mission, Сан-Франциско. Офіс OpenAI перемістився на кілька кварталів далі.

Джерело: Reuters

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого